Η Πετζετάκις για την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της

Τρίτη, 03 Απριλίου 2007 09:49

Σχετικά με την απόφαση του προέδρου του Δ.Σ. του Χ.Α. για την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών τη εταιρείας Πετζετάκις Α.Ε. http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/03/1320333.htm η διοίκηση της εταιρείας προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Επειδή ο τύπος της έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις είναι με αρνητική γνώμη, η εταιρεία κατανοεί το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης του Προέδρου του Χ.Α. και ανακοινώνει ότι:

1. Η μητρική Εταιρία εξακολουθεί να προωθεί τη συμφωνία με την Wavin για την πώληση του κλάδου σκληρών πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων στην Ελλάδα, ως τη βάση αντιμετώπισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της αναχρηματοδότησης της, ώστε να επανέλθει η οικονομική της σταθερότητα και να ενισχυθούν οι χρηματοοικονομικοί δείκτες της.

2. Λόγω της μακρόχρονης μέχρι σήμερα διαβούλευσης της μητρικής Εταιρίας με τις Πιστώτριες Τράπεζές της για την αναχρηματοδότησή της και λόγω του ληξιπρόθεσμου των οφειλών της, έχουν αναπόφευκτα προκληθεί περιορισμοί στις ταμειακές δυνατότητες και στη ρευστότητά της μητρικής Εταιρίας και, συνακόλουθα, δυσχέρειες στη συνολική επιχειρησιακή της λειτουργία.

3. Τα εν λόγω φαινόμενα, όμως, διαπιστώνονται μόνο στη μητρική Εταιρία και όχι στις θυγατρικές της σε Ελλάδα, Ευρώπη και Ν. Αφρική, τα αποτελέσματα των οποίων από την αρχή της χρήσης 2007 και μέχρι σήμερα είναι θετικά και κινούνται αρκετά πάνω από τα πλαίσια, που έχει θέσει η Διοίκηση στο επιχειρηματικό πλάνο του Ομίλου, υψηλότερα δε εν συγκρίσει και με τα αποτελέσματα προηγουμένων χρήσεων.

4. Η μητρική Εταιρία έχει ήδη υποβάλλει στις Πιστώτριες Τράπεζές της, συγκεκριμένη τελική πρόταση για την άμεση αναχρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, στη βάση της συμφωνίας με την Wavin, και αναμένει την απάντησή τους.

Σε οποιαδήποτε εξέλιξη, η Εταιρία θα προχωρήσει στην άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα