Coles: Στα ύψη οι μετοχές

Καθώς εικάζεται ότι η KKR θα αυξήσει την προσφορά για την εξαγορά της
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2007 09:42

ΣΤΑ ΥΨΗ αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Coles Group Ltd., στόχος της μεγαλύτερης εξαγοράς της Αυστραλίας, καθώς εικάζεται ότι η Kohlberg, Kravis, Roberts & Co. θα υπερβεί την προσφορά των 19,7 δισ. δολ. της Wesfarmers Ltd., για την απόκτηση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

«Το ενδιαφέρον μας διατηρείται» ανέφερε σήμερα ο Ian Smith, εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας KKR και των συνεργατών της στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Οι μετοχές της Coles σημείωσαν άνοδο 4,8%, φθάνοντας στα 16,89 δολ. Αυστραλίας η μία στις 3:46 μ.μ. στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα, υψηλότερα από τη χθεσινή προσφορά ύψους 16,47 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή της Wesfarmers. Η εξέλιξη αυτή κατέστησε τις μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Αυστραλίας πιο ακριβές από τις μετοχές της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, Woolworths Ltd.

Η προσφορά της Wesfarmers, ενδέχεται να αναγκάσει την αμερικανική KKR και τους συνεργάτες της να καταθέσουν νέα προσφορά.

Οι μετοχές της Coles σημείωσαν άνοδο 78 σεντς, φθάνοντας στα 16,89 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή στις 3:05 μ.μ. Οι μετοχές της Wesfarmers σημείωσαν άνοδο 1,59 δολ., ποσοστό 4,3%, φθάνοντας στα 38,50 δολ. Αυστραλίας η μία, παραγράφοντας τις απώλειες του έτους. Οι εταιρείες τώρα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Wesfarmers για να αποκτήσουν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση της Coles.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα