Apollo Management: Σκέψεις για δημόσια εγγραφή

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2007 10:02

ΜΙΑ δημόσια εγγραφή σταθμίζει η εταιρεία επενδύσεων Apollo Management LP, που ηγείται από τον Leon Black, καθώς η ανταγωνίστριά της Blackstone Group LP επιδιώκει να αντλήσει 4 δισ. δολ., σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν τις εσωτερικές διαπραγματεύσεις, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Apollo, με έδρα τη Ν. Υόρκη, ζήτησε τις συμβουλευτικές υπηρεσίες για το εάν πρέπει να μπει στο Χρηματιστήριο από επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase & Co. και της Goldman Sachs Group Inc., σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους.

Η διοχέτευση χρημάτων στα επενδυτικά κεφάλαια – πλέον των 200 δισ. δολ. τους τελευταίους 15 μήνες – ωθεί τους ιδρυτές τους, όπως τον Black, 55 ετών, να σκεφτούν μία δημόσια εγγραφή, καθιστώντας τη δραστηριότητα βιώσιμη μετά τη συνταξιοδότησή τους. Η Blackstone στα έγγραφα της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι μέρος των μετρητών που θα αντλήσει θα κατευθυνθεί σε νέες αγορές καθώς επίσης και σε εξαγορές ανταγωνιστών.

Η Fortress Investment Group LLC, εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου, με έδρα τη Ν. Υόρκη, εισήχθη τον Φεβρουάριο στο Χρηματιστήριο, αντλώντας 635 εκατ. δολάρια. Οι μετοχές της από τις 8 Φεβρουαρίου, την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους, σημείωσαν άνοδο 57%, φθάνοντας στα 28,99 δολ. η μία.

Ο εκπρόσωπος της Apollo, Steve Anreder δεν σχολίασε το θέμα της δημόσιας εγγραφής της εταιρείας, είδηση την οποία μετέδωσε χθες το CNBC.

Η Goldman και η JPMorgan, ήταν πέρυσι ανάμεσα στις τέσσερις εταιρείες που βοήθησαν την Apollo να διαθέσει στο κοινό ένα από τα κεφάλαιά στην Ευρώπη, τον περασμένο Μάϊο, αντλώντας 1,5 δισ. δολάρια. Οι μετοχές του κεφαλαίου, AP Alternative Assets LP, έχουν διατηρηθεί αμετάβλητες από την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους στον Αύγουστο του 2006, στα 20 δολάρια. Η Citigroup Inc. και η Credit Suisse Group ήταν επίσης μεταξύ των αναδόχων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα