Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., καθώς οι τιμές του πετρελαίου διεύρυναν την πτώση τους, μετά την ανακοίνωση του Ιράν για την απελευθέρωση των 15 Βρετανών ναυτών και πεζοναυτών.

Οι μετοχές της Westfield Group της Αυστραλίας και της Foster's Group Ltd. κινήθηκαν πτωτικά, μετά την αναρρίχηση του δολαρίου της Αυστραλίας στα υψηλότερα επίπεδα δεκαετίας έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, περιορίζοντας την αξία των πωλήσεών τους στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της Rinker Group Ltd. σημείωναν άνοδο μετά την επιθετική προσφορά εξαγοράς από την Cemex SA η οποίο πέτυχε την έγκριση των αρμοδίων αρχών των ΗΠΑ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχωρούσε 0,4%, φθάνοντας στις 146,30 μονάδες στις 12:24 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 απώλεσε 0,4%, όπως και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, ο οποίος υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και τη Σιγκαπούρη, οι οποίοι και στις δύο αγορές κινήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ, τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν, λόγω εορτής, ενώ η αγορά στην Αυστραλία κλείνει στη 1 μ.μ., ώρα Τόκυο.

Χθες το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη έκλεισε 0,4% χαμηλότερα, φθάνοντας στα 64,38 δολ. το βαρέλι, μετά την υποχώρησή του έως 1,7%. Προσφάτως, διαπραγματεύθηκε στα 64,39 δολ., 5,4% χαμηλότερα από τα 68,09 δολ. το βαρέλι που άγγιξε στις 27 Μαρτίου, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα