Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2007 08:00

* ΕΞΠΡΕΣ: "Εντολή Γκαργκάνα για μείωση επισφαλών δανείων στο 3,5%. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος θεωρεί υψηλό το υφιστάμενο ποσοστό του 6,3%".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εφιάλτης οι πρόωρες. Τέσσερις δημοσκοπήσεις "δίνουν" στη ΝΔ από 149 έως 151 βουλευτές".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Από κόσκινο οι δηλώσεις αυτοπεραίωσης 2003-2006. Με επείγουσα εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών οι ελεγκτές πιάνουν δουλειά".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανησυχητική "βουτιά" των δημοσίων εσόδων. Σημαντικές υπερβάσεις και στον τομέα των δαπανών".

* Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Σκάνε 7 βαρελότα μετά το Πάσχα, ενώ το "Τσιτουρίδης γκέητ" συνεχίζει να συγκλονίζει την κυβέρνηση".

Εφορία-Δηλώσεις αυτοπεραίωσης

Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Ακυρώνεται στην πράξη η ελεγκτική ασυλία που η ίδια η κυβέρνηση είχε προσφέρει σε χιλιάδες επιτηδευματίες με τις διατάξεις της αυτοπεραίωσης, μετά τη διαπίστωση ότι μεγάλος αριθμός επαγγελματιών εκμεταλλεύτηκε τη ρύθμιση, παρουσιάζοντας σημαντικά υψηλότερες δαπάνες, σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να μειώσει το φορολογητέο εισόδημα και να πληρώσει λιγότερους φόρους".

Δημόσια έσοδα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "Ανησυχητική μείωση εμφάνισαν τα έσοδα του Προϋπολογισμού το Μάρτιο, ενώ και συνολικά στο πρώτο τρίμηνο του έτους υπολείπονται αισθητά του στόχου. Το πρόβλημα μεγεθύνεται από τις υπερβάσεις που εμφανίζουν και οι δημόσιες δαπάνες, λόγω της υλοποίησης του πακέτου των κοινωνικών παροχών, από το οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι οι πιέσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα