Unibail: Συμφωνία εξαγοράς της Rodamco προς 11,2 δισ. ευρώ

Τρίτη, 10 Απριλίου 2007 12:13

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της ιδιοκτήτριας εμπορικού κέντρου, Rodamco Europe NV, αντί ποσού 11,2 δισ. ευρώ (15 δισ. δολ.) για να δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ακίνητης περιουσίας στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, έκλεισε η μεγαλύτερη γαλλική εταιρεία επενδύσεων στο real estate, Unibail Holding SA.

H Unibail, με έδρα το Παρίσι προσέφερε μετοχές αξίας περίπου 124,8 ευρώ για κάθε μία μετοχή της Rodamco, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Ρότερνταμ. Η τιμή είναι 15% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της Rodamco στις 5 Απριλίου, την τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσης των μετοχών της.

Οταν θα συνδυαστεί η Unibail με την Rodamco θα έχουν μια χρηματιστηριακή αξία περίπου 21,4 δισ. ευρώ με βάση τις τρέχουσες τιμές μετοχών. Η Rodamco είναι κάτοχος του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Ευρώπης, ενώ η Unibail είναι η μεγαλύτερη κάτοχος γραφείων στο Παρίσι.

Οι μετοχές της Rodamco σημείωσαν άνοδο έως 12% φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 121,70 ευρώ η μία. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 11,86 ευρώ, ποσοστό 11%, φθάνοντας τα 120,30 ευρώ η μία σήμερα στις 10 π.μ., ώρα Αμστερνταμ. Οι μετοχές της Unibail υποχώρησαν 5,03 ευρώ, ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στα 230,47 ευρώ η μία στο Παρίσι.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Unibail, Guillaume Poitrinal, 39 ετών, θα είναι ο CEO της νέας εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση και θα εδρεύει στην Ολλανδία. Ο πρόεδρος της Rodamco, Robert van Oordt, θα διατηρήσει τη θε΄ση του. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Rodamco, Maarten Hulshoff, που γίνεται 60 ετών φέτος, θα φύγει από την εταιρεία όταν ολοκληρωθεί η εμπορική συναλλαγή.

Η Unibail προσέφερε 0,53 μετοχές για κάθε μία μετοχή της Rodamco. Η γαλλική εταιρεία προσφέρει επίσης εξαγοράσιμα ομόλογα έως το 20% της προσφοράς.

Η Morgan Stanley, η ABN Amro Holdings NV και η Perella Weinberg Partners ήταν σύμβουλος της Unibail. Η Goldman Sachs Group Inc. και η UBS AG ήταν σύμβουλοι της Rodamco.

Η Westfield Group της Αυστραλίας είναι η μεγαλύτερη εταιρεία real estate στον κόσμο με χρηματιστηριακή αξία 38,3 δισ. δολ. Αυστραλίας (32 δισ. δολ. ΗΠΑ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα