Sony: 67% η αύξηση των πωλήσεων τηλεοράσεων Bravia

Τρίτη, 10 Απριλίου 2007 12:54

ΑΥΞΗΣΗ 67% την τρέχουσα χρήση θα σημειώσουν οι πωλήσεις των τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων Bravia, ανακοίνωσε η Sony Corp., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο.

Οι εξαγωγές πιθανόν να αναρριχηθούν στα 10 εκατ. κομμάτια τους 12 μήνες που λήγουν στις 31 Μαρτίου του 2008, από 6 εκατ. κομμάτια πέρυσι, σύμφωνα με τον Katsumi Ihara, επικεφαλής του σκέλους ηλεκτρονικών της Sony, μιλώντας σήμερα προς τους δημοσιογράφους στην Ταϊπέι. Κατά μέσον όρο οι τιμές των τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων την τρέχουσα χρήση θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ίδιες ή υψηλότερες του προηγούμενου έτους, είπε ο ίδιος.

Οι πωλήσεις των τηλεοράσεων Bravia αύξησαν το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της Sony καθώς το ηλεκτρονικό παιχνίδι PlayStation 3 εμφάνισε ζημίες. Το πιο αδύναμο γιέν βοήθησε επίσης της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών, συμπεριλαμβανομένης της Sony να ανταγωνιστούν άλλες ασιατικές εταιρείες, όπως την Samsung Electronics Co.

Tον Ιανουάριο η Sony αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για ετήσια κέρδη της κατά 38%, στα 110 δισ. γιέν (923 εκατ. δολ.) αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων τηλεοράσεων και είπε ότι περιμένει να εξάγει περισσότερες από 9 εκατ. τηλεοράσεις υγρών κρυστάλλων την τρέχουσα χρήση.

Τον μήνα που πέρασε η Morgan Stanley αναθεώρησε προς τα πάνω τον στόχο τιμής της μετοχής της Sony, επικαλούμενη βελτίωση των κερδών από τη δραστηριότητα των ηλεκτρονικών της εταιρείας.

Η Sony ξεπέρασε την Sharp Corp. και κατέστη η πρώτη κατασκευάστρια τηλεοράσεων LCD στον κόσμο για πρώτη φορά πέρυσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών αγοράς, NPD Group Inc.

Οι μετοχές της Sony υποχώρησαν 0,5%, φθάνοντας στα 6.410 γιέν η μία κατά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, μετά την υποχώρησή τους έως 2%. Το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 14%, υπερβαίνοντας την άνοδο 1,2% του δείκτη Nikkei 225, την ίδια χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα