Takashimaya: Πρόβλεψη για χαμηλότερα κέρδη τη χρήση

Τρίτη, 10 Απριλίου 2007 13:02

ΜΕΙΩΣΗ 21% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος θα εμφανίσουν στο σύνολο της χρήσης τα κέρδη της Takashimaya Co., της μεγαλύτερης διαχειρίστριας πολυκαταστημάτων της Ιαπωνίας, καθώς δεν θα επαναλάβει τα έκτακτα κέρδη που είχε εμφανίσει το προηγούμενο έτος.

Για τη χρήση που άρχισε την 1η Μαρτίου, η εταιρεία προβλέπει ότι τα κέρδη θα μειωθούν στα 20 δισ. γιέν (168 εκατ. δολ.), όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο. Τα καθαρά κέρδη τη χρήση που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου αυξήθηκαν 20%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 25,3 δισ. γιέν.

Η Takashimaya και οι μικρότερες ανταγωνίστριές της, όπως η Mitsukoshi Ltd. και η Daimaru Inc. ανασχεδιάζουν τα πολυκαταστήματά τους για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

Οι μετοχές της Takashimaya υποχώρησαν σήμερα 0,3%, φθάνοντας στα 1.464 γιέν η μία κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Στην Ιαπωνία οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν 1,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στα 529,6 δισ. γιέν, για πρώτη φορά σε πέντε μήνες, καθώς γιορτές, όπως του Αγίου Βαλεντίνου ώθησαν τους καταναλωτές να κάνουν περισσότερες αγορές, σύμφωνα με την Japan Department Store Association στο Τόκυο.

Οι δαπάνες των ιαπωνικών νοικοκυριών αυξήθηκαν 1,3% τον Φεβρουάριο, σημάδι ότι οι δαπάνες των καταναλωτών μάλλον άρχισαν να ανακάμπτουν.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αποτελούν πλέον του ημίσεως της οικονομίας της χώρας και μία ανάκαμψη ενδέχεται να βοηθήσει τη στήριξη της ανάπτυξης, καθώς μειώνονται οι εξαγωγές και οι επενδύσεις των εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα