Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ, από τα υψηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι ενδέχεται να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού για να περιορίσει τον πληθωρισμό. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της BHP Billiton Ltd. οδηγούσαν την πτώση μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που βασίζουν τις πωλήσεις τους στις ΗΠΑ.

Απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Paladin Resources Ltd., της αυστραλιανής εταιρείας εξερεύνησης ουρανίου, μετά την αύξηση της προσφοράς των μετοχών της για την Summit Resources Ltd. κατά 20%. Οι ιαπωνικές χαλυβουργίες κινήθηκαν ανοδικά μετά τη συμφωνία της Nippon Steel Corp. να αυξήσει την παραγωγή σε ένα venture της στην Κίνα.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,6%, φθάνοντας στις 147,08 μονάδες στις 12:29 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, αναχαιτίζοντας την άνοδο 1,1% τριών ημερών, που ώθησε τον δείκτη στα υψηλότερα επίπεδα από τις 27 Φεβρουαρίου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 και ο Topix, υποχώρησαν 1,1%. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η πρόσφατη άνοδος ήταν υπερβολική.

Προς νέα επίπεδα ρεκόρ όδευαν οι δείκτες στην Κίνα, τη Ν. Κορέα και την Αυστραλία και ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Ταϊβάν, τη Ν. Ζηλανδία και τη Μαλαισία. Απώλειες σημείωσαν οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια.

Χθες στις ΗΠΑ οι μετοχές κινήθηκαν πτωτικά για πρώτη φορά αυτόν τον μήνα με τον Standard & Poor's 500 Index να χάνει 0,7%. Η Fed δημοσιοποίησε τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Open Market Committee στις 20 και 21 Μαρτίου, που έδειξαν αβεβαιότητα.

Επίσης οι μετοχές κινήθηκαν πτωτικά μετά την ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί με τον χαμηλότερο ρυθμό σε πέντε χρόνια. Το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη των ΗΠΑ στο 2,2% από την εκτίμηση του Σεπτεμβρίου του 2006 για ανάπτυξη 2,9%, επικαλούμενο την αδύναμη αγορά κατοικιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα