Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Κοντά στα 62 δολ. το βαρέλι
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007 07:27

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη μετά την αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ και την απροσδόκητη άνοδο των δεικτών διΰλισης.

Τα αποθέματα του αργού πετρελαίου αυξήθηκαν στα 333,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, 5,5% υψηλότερα από τον μέσον όρο πενταετίας για την περίοδο, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ. Η βενζίνη αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών μετά τη μείωση των αποθεμάτων, τέσσερις φορές περισσότερο των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαΐου διαπραγματεύθηκε στα 61,95 δολ. το βαρέλι, 6 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 10:49 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 12 σεντς, φθάνοντας χθες στα 62,01 δολ. το βαρέλι, μετά την άνοδό τους κατά 38 σεντς, την προηγούμενη ημέρα. Τα συμβόλαια του Ιουνίου υποχώρησαν 13 σεντς, στα 64,71 δολ. το βαρέλι.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Μαΐου διαπραγματεύθηκε στα 2,1525 δολ. το γαλόνι, 0,62 σεντ χαμηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά τη χθεσινή τους άνοδο κατά 1,7%, στα 2,1587 δολ. το γαλόνι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 25 Αυγούστου.

Τα αποθέματα της βενζίνης μειώθηκαν 5,5 εκατ. βαρέλια φθάνοντας στα 199,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, τη μεγαλύτερη μείωση από τις 22 Αυγούστου του 2003, σύμφωνα με την έκθεση. Οι προμήθειες υποχώρησαν 12% τις εννέα τελευταίες εβδομάδες.

Τα διϋλιστήρια των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν το 88,4% της δυναμικότητας των εργοστασίων τους την εβδομάδα που πέρασε, στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών και τρεις φορές περισσότερο των προβλέψεων των αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Πέρυσι τον Ιούνιο η χρήση των διϋλιστηρίων αυξήθηκε στο 93,8%. Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ βάσει των φορτώσεων από τα διϋλιστήρια και τους σταθμούς άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ των 9,72 εκατ. βαρελιών ημερησίως τον Ιούλιο του 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα