Ανοδικά κινείται ο χρυσός στο Λονδίνο

Καθώς και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007 12:36

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός καθώς εικάζεται ότι η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ θα αυξήσει τη ζήτηση για το μέταλλο ως εναλλακτική επένδυση. Ανοδικά κινήθηκε επίσης το ασήμι, η πλατίνα και το παλλάδιο.

Ο χρυσός φέτος έχει σημειώσει άνοδο 6,7% καθώς το δολάριο υποχώρησε περίπου 25% έναντι του ευρώ, αφού εικάζεται ότι η Ευρώπη θα αυξήσει τα επιτόκια για να περιορίσει τον πληθωρισμό. Οι τοποθετήσεις στο StreetTracks Gold Trust, το μεγαλύτερο κεφάλαιο άμεσης επένδυσης σε χρυσό στον κόσμο, αυξήθηκαν 2,2% αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του World Gold Council.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση αναρριχήθηκε 1,60 δολ., ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 678,90 δολ. η ουγγιά στις 9:44 π.μ., ώρα Λονδίνου.

Το παλλάδιο που χρησιμοποιείται στα κοσμήματα και στα συστήματα εκπομπής αερίων των αυτοκινήτων, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 10 μηνών, με τα επενδυτικά κεφάλαια να στοιχηματίζουν ότι το μέταλλο θα φθάσει σε άνοδο τα λοιπά πολύτιμα μέταλλα. Το παλλάδιο πέρυσι σημείωσε άνοδο 8,1%, έναντι ανόδου 17% της πλατίνας και 13% του χρυσού.

Το παλλάδιο για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 6 δολ., ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 373 δολ. η ουγγιά. Νωρίτερα οι τιμές του αναρριχήθηκαν στα 374 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Μαΐου. Το μέταλλο που παράγεται στη Ρωσία και τη Νότιο Αφρική διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 10 ετών εδώ και τρεις ημέρες.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 3,01 σεντς, φθάνοντας στα 13,895 δολ. η ουγγιά και η πλατίνα αναρριχήθηκε 4,50 δολ., φθάνοντας στα 1.272 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα