Προειδοποιητική απεργία στην Deutsche Telekom

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007 12:27

Περίπου 8.000 εργαζόμενοι στο γερμανικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom ξεκίνησαν σήμερα 24ωρη προειδοποιητική απεργία, σ’ όλα τα ομόσπονδα κρατίδια της χώρας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την πρόθεση της επιχείρησης να μεταθέσει περί τους 50.000 συνεργάτες της σε άλλες εταιρείες, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τη Βόννη, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας εργαζομένων Ver.di.

«Η οργή και ο αποτροπιασμός των εργαζομένων είναι μεγάλος. Φοβούνται ότι καλούνται να πληρώσουν αυτοί το λογαριασμό για τα λάθη που έκαναν, επί σειρά ετών, οι μάνατζερ της εταιρείας», ανέφερε στο πρακτορείο το μέλος της διοίκησης της Ver.di, κ. Λόταρ Σρέντερ. Τόνισε, επίσης, ότι η ομοσπονδία προτείνει να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους εργαζόμενους που θα μετακινηθούν.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος Τύπου της εργατικής ομοσπονδίας ανέφερε πως οι προειδοποιητικές απεργίες βρίσκονται σε εξέλιξη και στα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας και πρόσθεσε: «Εκτιμούμε ότι η λειτουργία του οργανισμού θα επηρεαστεί αισθητά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα