Πρόεδρος ΓΣΕΕ: Να αποδοθεί η διαχείριση του ΛΑΕΚ στους κοινωνικούς εταίρους

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007 19:26
UPD:19:32

«Το ότι υπήρξε παρατυπία με τα αποθεματικά του ΛΑΕΚ, εάν όχι παρανομία είναι πέραν κάθε αμφιβολίας αυταπόδειχτο. Χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. πήρε χρήματα από λογαριασμό (ο οποίος τροφοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από πόρους των εργαζομένων και των εργοδοτών) και τα μετέφερε σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης του ΟΑΕΔ.

Η καινοφανής αυτή πρακτική του αποδεικνύει ότι θεωρεί τον Ο.Α.Ε.Δ. τσιφλίκι του... Αυτό που έχει συμβεί στον Ο.Α.Ε.Δ. είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ορισμένοι συνεχίζουν να διαχειρίζονται με αδιαφανή τρόπο τα χρήματα των εργαζόμενων, τα οποία δεν τους ανήκουν.

Ο λογαριασμός χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από εργαζόμενους και επιχειρήσεις, γι' αυτό και η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σεβαστεί την αυτοτέλεια και να αποδώσει τη λειτουργική διαχείριση αυτού του λογαριασμού στους κοινωνικούς εταίρους. Εχουμε συνεννοηθεί -με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους- όσον αφορά την λειτουργική αυτονομία του λογαριασμού την οποία διεκδικούμε καιρό τώρα. Ηδη έχει προετοιμαστεί ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πλάνο, το οποίο θα υποβάλλουμε στην Πολιτεία», σχολίασε ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε., Γιάννης Παναγόπουλος.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρεται ότι στον Προϋπολογισμό Διαχείρισης του ΛΑΕΚ, αναγράφεται ότι:

«Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η μετακίνηση ποσών χωρίς απόφαση της Επιτροπής του ΛΑΕΚ, απόφαση ΔΣ ΟΑΕΔ και έγκριση Υπουργού Απασχόλησης.

Επίσης, χρήση αποθεματικού γίνεται με τροποποίηση για προγράμματα του ΛΑΕΚ και σε κωδικούς του ΛΑΕΚ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα