Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007 07:01

ΔΕΥΤΕΡΗ συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο οδεύουν να σημειώσουν οι ασιατικές μετοχές. Οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd. και της Inpex Holdings Inc., οδήγησαν τις μετοχές του κλάδου της ενεργείας υψηλότερα σήμερα, μετά την αναρρίχηση των τιμών του αργού πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα δύο εβομάδων.

Οι μετοχές της Sony Corp. σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε περίπου πέντε χρόνια, μετά το δημοσίευμα στη Nikkei ότι τα λειτουργικά της κέρδη την τρέχουσα χρήση, θα υπερβούν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. κινήθηκαν πτωτικά μετά την μείωση των κερδών της για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,15, φθάνοντας στις 147,58 μονάδες στις 10:50 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης οδεύει να κλείσει την εβδομάδα με άνοδο 0,9%, μετά την άνοδο 1,1% την εβδομάδα που πέρασε.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 17.593,31 μονάδες, ενώ ο Topix διολίσθησε επίσης κατά 0,1%. Οι μετοχές της Canon Inc. οδήγησαν υψηλότερα τις μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας μετά την υποχώρηση ρεκόρ του γιέν έναντι του ευρώ, αυξάνοντας έτσι την αξία των πωλήσεών τους στο εξωτερικό.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τη Νότιο Κορέα, όπου ο δείκτης Kospi υποχώρησε από τα επίπεδα ρεκόρ, καθώς στην Κίνα και την Ταϊβάν. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ταϊλάνδη, λόγω εθνικής εορτής.

Χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ άρχισαν να κινούνται πάλι ανοδικά μέσα στον Απρίλιο, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών προσωπικής φροντίδας και ενεργείας, εν μέσω εικασιών για εξαγορές και υψηλότερες τιμές πετρελαίου. Ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 0,6%.

Το γιέν υποχώρησε έως τα 160,87 έναντι του ευρώ χθες στη Ν. Υόρκη, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το ντεμπούτο του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος το 1999. Προσφάτως το ευρώ διαπραγματεύθηκε στα 160,54 γιέν.

Πιο αδύναμο γιέν αυξάνει την αξία των ιαπωνικών εξαγωγών σε ευρώ όταν μετατρέπονται στο τοπικό νόμισμα, ενώ τα προϊόντα τους καθίστανται περισσότερο ανταγωνιστικά στο εξωτερικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα