Freeport: Αρχίζει η κινητοποίηση των εργαζομένων στην Ινδονησία

Ανοδικά κινήθηκε ο χαλκός
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007 07:47

ΠΟΡΕΙΑ διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ορυχείο Grasberg της Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. στην Ινδονησία, με αίτημα υψηλότερες αμοιβές, κινητοποίηση η οποία ενδέχεται να μειώσει την παραγωγή στο δεύτερο μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο. Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του μετάλλου.

Η προοπτική μείωσης της παραγωγής στο ορυχείο, ώθησε τις τιμές του βιομηχανικού μετάλλου στο Λονδίνο στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τον Ιούλιο. Η διαμαρτυρία των εργαζομένων στην Ινδονησία αντικατοπτρίζει την φιλοδοξία των εργαζομένων να διασφαλίσουν καλύτερους μισθούς, καθώς οι τιμές των μετάλλων σημείωσαν άνοδο, αποτέλεσμα της ζήτησης από την Κίνα.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange (LME), σημείωσε άνοδο για τέταρτη ημέρα, κατά 41 δολ., ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 8.090 δολ. ο τόνος. Τα συμβόλαια, που έκλεισαν χθες στα 8.049 δολ. ο τόνος, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 14 Ιουλίου του 2006, διαπραγματεύθηκαν στις 10:31 π.μ., ώρα Τζακάρτας, στα 8.070 δολ. ο τόνος.

Η Freeport έχει υπό την άμεση διοίκησή της 9.000 εργαζομένους στην Ινδονησία εκ των οποίων το 1/3 είναι από την Παπούα, σύμφωνα με το τοπικό σκέλος της εταιρείας. Ο επικεφαλής των εργαζομένων είπε σήμερα ότι στην πορεία ενδέχεται να συμμετάσχουν εκτός από τους εργαζομένους στην Freeport και εκείνοι που εργάζονται στις εταιρείες που προμηθεύουν το ορυχείο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα