Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007 08:00

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά την υποχώρησή του τις τρεις τελευταίας ημέρες, καθώς η άνοδος της διΰλισης των εταιρειών στις ΗΠΑ, μείωσε τις τιμές της βενζίνης.

Σημερινή κυβερνητική έκθεση ενδέχεται να δείξει ότι τα διϋλιστήρια χρησιμοποίησαν το 887% της δυναμικότητάς τους την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων και την πέμπτη συνεχόμενη αύξηση. Τα συμβόλαια της βενζίνης υποχώρησαν 2,8% χθες καθώς εικάζετο ότι η αύξηση της παραγωγής θα περιορίσει την μείωση 10 εβδομάδων των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου διαπραγματεύθηκε στα 63,16 δολ. το βαρέλι, 6 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:47 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια του Ιουνίου διαπραγματεύθηκαν στα 64,55 δολ. το βαρέλι, μετά από υποχώρηση 1,21 δολ., στα 64,45 δολ. το βαρέλι χθες. Τις τρεις τελευταίες ημέρες, απώλεσαν 2,8%.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για παράδοση Ιουνίου διαπραγματεύθηκε στα 66,10 δολ. το βαρέλι, 17 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures στις 11:50 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα