KKR: Υψηλότερη προσφορά για την Alliance Boots, στα 15,1 δισ. δολ.

Τρίτη, 24 Απριλίου 2007 08:32

ΣΤΗΝ αύξηση της προσφοράς τους για την εξαγορά της Alliance Boots, της μεγαλύτερης αλυσίδας φαρμακείων της Βρετανίας, προχώρησαν η Kohlberg Kravis Roberts & Co. και ο δισεκατομμυριούχος Stefano Pessina, στα 11,1 δισ. λίρες στερλίνες (15,1 δισ. δολ.) προκειμένου να αμυνθούν μιας ανταγωνιστικής προσφοράς του Guy Hands.

Η KKR και ο Pessina, αντιπρόεδρος της εταιρείας και μεγαλύτερος μέτοχός της, είπαν χθες ότι θα καταβάλουν 1.139 πένες για την αγορά 49,6 εκατ. μετοχών της Alliance Boots, 49 πένες περισσότερο από την προηγούμενη προσφορά που έγινε αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της βρετανικής εταιρείας. Η εταιρεία του Hands, Terra Firma Capital Partners Ltd., η Wellcome Trust Ltd. και η HBOS Plc, είπαν στις 20 Απριλίου ότι είναι έτοιμες να προσφέρουν 1.115 πένες ανά μετοχή.

Οι δύο ομάδες μάχονται να ολοκληρώσουν τη μεγαλύτερη παρά ποτέ κατευθυνόμενη εξαγορά. Ο πλειοδότης, θα αποκτήσει τον έλεγχο 3.100 καταστημάτων και σημείων χονδρικής πώλησης φαρμάκων σε περισσότερα από 125.000 φαρμακεία και νοσοκομεία. Η KKR έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του Pessina, που έχει στην κυριότητά του το 15% της εταιρείας.

Η προσφορά της KKR είναι 40% υψηλότερη από την τιμή της μετοχής της εταιρείας στις 8 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία η Alliance Boots ανακοίνωσε ότι την προσέγγισαν για εξαγορά. Πρώτη αποκάλυψε το ενδιαφέρον της η Terra Firma, στις 10 Απριλίου. Οι μετοχές της Alliance Boots σημείωσαν χθες άνοδο 1,5 πένα, φθάνοντας στις 1.126,5 πένες η μία στο Λονδίνο.

Ο όμιλος σε ανακοίνωσή του μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανέφερε ότι κατέχει 61,1 εκατ. μετοχές της Alliance Boots ή περίπου το 6,3% της εταιρείας.

Η Alliance Boots, που δημιουργήθηκε πέρυσι από συγχώνευση, επιθυμεί να μειώσει το κόστος κατά 100 εκατ. λίρες ετησίως έως το 2010. Η KKR και ο Pessina έχουν πει ότι θέλουν να επιταχύνουν τα σχέδια μείωσης του κόστους και να κάνουν εξαγορές εκτός Βρετανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα