Bendigo: Απορρίπτει την προσφορά εξαγοράς της Bank of Queensland

Τρίτη, 24 Απριλίου 2007 08:43

ΑΠΕΡΡΙΨΕ την προσφορά εξαγοράς της ύψους 2,7 δισ. δολ. Αυστραλίας (2,3 δισ. δολ. ΗΠΑ) από την Bank of Queensland Ltd., η Bendigo Bank Ltd., η εταιρεία που ιδρύθηκε κατά τη χρυσοθηρία στα 1850 στην Αυστραλία, μετά τη πρόβλεψή της για υψηλότερα κέρδη στο σύνολο της χρήσης.

«Η προσφορά δεν είναι σίγουρη ούτε ακαταμάχητη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της εταιρείας, Robert Johanson. Aπό την πλευρά της η Bank of Queensland είπε ότι θα απαντήσει αργότερα σήμερα.

Η Bendigo, η Coles Group Ltd. και η Rinker Group Ltd. συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών της Αυστραλίας που έχουν απορρίψει προσφορές εξαγοράς σε μία αγορά όπου οι προτεινόμενες εξαγορές τριπλασιάστηκαν φέτος. Ο Johanson, είπε ότι η αύξηση των κερδών θα επιταχυνθεί στο 12% φέτος, καθώς η τράπεζα ιδρύει καταστήματα σε μικρές πόλεις, από τις οποίες οι μεγαλύτερες ανταγωνίστριές της έχουν παραιτηθεί.

Οι μετοχές της Bendigo, που εδρεύει στην πολιτεία Βικτώρια, υποχώρησαν 95 σεντς, ποσοστό 5,3%, φθάνοντας στα 17,05 δολ. Αυστραλίας η μία στις 3:02 μ.μ., στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα. Οι μετοχές της Bank of Queensland, που εδρεύει στο Μπρισμπέϊν, σημείωσαν απώλειες 48 σεντς, φθάνοντας στα 18,37 δολ. Αυστραλίας η μία. Η προσφορά ήταν 36% υψηλότερη από την τιμή των μετοχών της Bendigo, μία ημέρα πριν γίνει η προσφορά σε μετρητά και μετοχές, στις 19 Μαρτίου.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Bank of Queensland, David Liddy, έχει πει ότι ο συνδυασμένος όμιλος με πλέον του 1,5 εκατ. πελατών θα μπορεί ευκολότερα να ανταγωνιστεί τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας, με πρώτες την National Australia Bank Ltd. και την Commonwealth Bank of Australia.

Τον Φεβρουάριο η Commonwealth Bank είπε ότι τα κέρδη της το πρώτο εξάμηνο της χρήσης αυξήθηκαν 10%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 2,19 δισ. δολαρίων. Οι τέσσερις μεγαλύτερες δανείστριες της Αυστραλίας, ανακοίνωσαν κέρδη ρεκόρ το τελευταίο εξάμηνο, αποτέλεσμα της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας για 16ο συνεχόμενο έτος και τη μείωση της ανεργίας στα χαμηλότερα επίπεδα τριών δεκαετιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα