K. Kαραμανλής: Ψηφιακή στρατηγική για έρευνα και ανάπτυξη

Ομιλία του Πρωθυπουργού στο συνέδριο του Economist
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 09:29

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ της Παιδείας, η εφαρμογή εθνικής ψηφιακής στρατηγικής, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η δημιουργία ενός καλύτερου κράτους για τον πολίτη και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αποτελούν τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτά τόνισε στη χθεσινή ομιλία του ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου του Economist, με θέμα οι νέες διεθνείς προτεραιότητες.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εθνική ψηφιακή στρατηγική που έχει ως στόχο την αύξηση των επενδύσεων στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, στη μείωση των τιμών των παρεχομένων ευρυζωνικών υπηρεσιών και στην προώθηση μέτρων για τη διανομή φθηνότερων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τόνισε επίσης το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως διεθνής ενεργειακός δίαυλος αναφέροντας τις σημαντικές συμφωνίες στον ενεργειακό τομέα που έχουν επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα.

Στο δημόσιο τομέα η ελληνική κυβέρνηση προωθεί την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών της, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι χρειάζονται να γίνουν ακόμη πολλές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με τη στήριξη της κοινωνίας και η κυβέρνηση προωθεί όλες αυτές τις αλλαγές με χρονοδιάγραμμα τετραετίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα