Holcim: Διπλάσια κέρδη μετά τις εξαγορές στην Ινδία

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2007 09:16

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τσιμέντου στον κόσμο, Holcim Ltd. μετά τις δαπάνες πλέον του 1,2 δισ. δολ. σε εξαγορές στην Ινδία.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 356 εκατ. ελβετικά φράγκα (293 εκατ. δολ.) από 170 εκατ. ελβετικά φράγκα, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στην Ελβετία. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 221 εκατ. ελβετικά φράγκα. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 24% φθάνοντας στα 5,73 δισ. ελβετικά φράγκα, επίσης υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Η Holcim αγόρασε την Gujarat Ambuja Cement Ltd. και την Ambuja Cement India Ltd. πέρυσι και περίπου 2/3 της παραγωγής της τώρα προέρχονται από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναδυόμενες αγορές. Επίσης η Holcim κατασκευάζει εργοστάσιο τσιμέντου στο Μισισιπή των ΗΠΑ, καθώς προσπαθεί να διατηρήσει τον ρυθμό της με την γαλλική Lafarge SA, την υπ΄αριθμό ένα προμηθεύτρια τσιμέντου στον κόσμο.

Η Lafarge και η Holcim έχουν δαπανήσει πλέον των 6 δισ. δολ. σε εξαγορές από την έναρξη του 2006. H Holcim στις 28 Φεβρουαρίου προέβλεψε σημαντική ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές, μετά τις εξαγορές στην Ινδία. Η Lafarge που επεκτάθηκε στην Κίνα και εξαγόρασε σκέλος της στη Β. Αμερική, έχει πει ότι θα υπερβεί τους στόχους ανάπτυξής της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα