Sanofi-Aventis: Υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη

Από τις πωλήσεις εμβολίων και υπνωτικών χαπιών
Πέμπτη, 03 Μαΐου 2007 09:28

ΚΑΛΥΤΕΡΑ των προβλέψεων κέρδη, εμφάνισε η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Γαλλίας, Sanofi-Aventis SA, αποτέλεσμα της ζήτησης για εμβόλια και σκευάσματός της για τον ύπνο.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 2,6%, φθάνοντας στα 2,12 δισ. ευρώ (2,9 δισ. δολ.) ή 1,57 ευρώ ανά μετοχή, εξαιρουμένου του κόστους των εξαγορών, από 2,17 δισ. ευρώ ή 1,62 ευρώ ανά μετοχή, πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Sanofi-Aventis θα ήταν 1,73 δισ. ευρώ.

Πέρυσι η εταιρεία ευνοήθηκε από την πώληση των δικαιωμάτων σκευάσματος για τον διαβήτη, που αύξησε τα κέρδη του πρώτου τριμήνου. Φέτος, η ζήτηση για εμβόλια όπως και για υπνωτικά χάπια αναρριχήθηκε στα ύψη, όπως και του σκευάσματος για τον διαβήτη, πριν την λήξη της πατέντας τον Απρίλιο, ανοίγοντας τον δρόμο για τον ανταγωνισμό αντιγράφων φαρμάκων, που ενδέχεται να περιορίσει τα έσοδα τα ερχόμενα τρίμηνα.

Οι μετοχές της Sanofi έχουν υποχωρήσει 2,3% από την έναρξη του έτους, υστερώντας της επίδοσης των 16 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg European Pharmaceutical Index, ο οποίος σημείωσε άνοδο 1,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα