Κrishnan: 4,6 δισ. δολ. για την απόκτηση της Maxis

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2007 09:38

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 15,8 δισ. ρίνγκιτ (4,6 δισ. δολ.) έκανε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Μαλαισίας, T. Ananda Krishnan, για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της Maxis Communications Bhd. στη μεγαλύτερη εξαγορά τηλεπικοινωνιών που έγινε στην Ασία σε τρία χρόνια.

Η Binariang GSM Sdn., που ανήκει στον Krishnan, προσφέρθηκε να αγοράσει το 40% της Maxis προς 15,60 ρίνγκιτ ανά μετοχή, 20% περισσότερα από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της εταιρείας στις 27 Απριλίου, πριν ανασταλεί η διαπραγμάτευσή τους για την ανακοίνωση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της CIMB Investment Bank Bhd. Η προσφορά, αξιολογεί την εταιρεία στα 39,5 δισ. ρίνγκιτ.

Σύμφωνα με την CIMB η εξαγορά, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση στη Νοτιο-Ανατολική Ασία, ενδέχεται να καταστήσει ευκολότερο για τον Krishnan να επιταχύνει την επέκταση πέραν της Μαλαισίας, όπου το 70% των 27 εκατ. κατοίκων της έχει ήδη κινητά τηλέφωνα.

Ο Krishnan και οι συνεργάτες του κατέχουν το 60% της Maxis και θα προσφέρουν μετρητά για το λοιπό μερίδιο, σύμφωνα με την CIMB, που είναι σύμβουλος των αγοραστών, σε ανακοίνωσή της. Η Maxis θα εξέλθει του Χρηματιστηρίου της Μαλαισίας, όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα