Westpac: Κέρδη ρεκόρ από τη χορήγηση εταιρικών δανείων

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2007 09:46

ΑΥΞΗΣΗ 12% σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Westpac Banking Corp., της τράπεζας με την καλύτερη επίδοση μετοχών το τελευταίοι εξάμηνο, μετά την αύξηση του μεριδίου αγοράς της στον δανεισμό των εταιρειών.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στο 1,64 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,35 δισ. δολ.) ή 89 σεντς ανά μετοχή το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου από 1,47 δισ. δολ. Αυστραλίας ή 79 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Αυστραλίας.

Η Westpac μαζί με την Australia & New Zealand Banking Group Ltd. και την St.George Bank Ltd., πραγματοποιούν κέρδη ρεκόρ, καθώς η ζήτηση για δάνεια από τις εταιρείες αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1989. Η τράπεζα προσέλαβε 400 τραπεζίτες, άνοιξες καταστήματα και επίσπευσε τις εγκρίσεις δανείων, με αποτέλεσμα να κερδίσει έδαφος έναντι των μεγαλύτερων ανταγωνιστριών της.

Ο δανεισμός της Westpac προς τις εταιρείες αυξήθηκε 25%, φθάνοντας στα 83,9 δισ. δολ. Αυστραλίας από 67,2 δισ. δολ. Αυστραλίας πριν από ένα έτος.

Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν 24 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 27,30 δολ. Αυστραλίας η μία στη 1:17 μ.μ. στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 14% το τελευταίο εξάμηνο, υπερβαίνοντας την άνοδο 10% των έξι μετοχών των τραπεζών που αποτελούν τον S&P/ASX 200 Banks Index.

Οι τράπεζες της Αυστραλίας ευνοούνται από την εσωτερική ζήτηση, καθώς η οικονομία αναπτύσσεται για 16ο συνεχόμενο έτος ανάπτυξης με την ανεργία να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα 31 ετών.

Η Westpac θα καταβάλλει μέρισμα για το πρώτο εξάμηνο 63 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερα από 56 σεντς ανά μετοχή που είχε διανείμει πριν από ένα έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα