Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2007 10:10

Fortius Finance: «Προβληματίζει η πορεία του ΓΔ στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά και η συμμετοχή των επενδυτών βάσει της καθαρής αξίας συναλλαγών, η οποία κινείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η διάσπαση των 4.802 μονάδων από το ΓΔ με αυξημένο καθαρό τζίρο, προκειμένου να προσεγγιστούν εκ νέου τα υψηλά 7ετίας και να διασπαστούν.

»Για να συμβεί αυτό όμως, η θετική εικόνα των ξένων δεικτών δε θα πρέπει να μεταβληθεί, ενώ και τα αποτελέσματα 3μήνου των δεικτοβαρών μετοχών (σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα οι Τράπεζα Πειραιώς και Ελληνικά Χρηματιστήρια μετά τη λήξη της συνεδρίασης) θα πρέπει να τονώσουν τη ζήτηση. Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ αρχικά σε θετικές περιοχές, με την περαιτέρω πορείατου να εξαρτάται από τη δυνατότητα απορρόφησης ή μη των ρευστοποιήσεων σε υψηλότερα επίπεδα».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά με μπροστάρηδες ΕΕΕΚ, ΕΜΠ και ΠΕΙΡ πραγματοποίησε κέρδη και εάν δεν πραγματοποιηθούν αρνητικά έκτακτα γεγονότα, το πιθανότερο είναι η δημιουργία νέων υψηλών έτους. Η σημαντικότερη παράμετρος την εβδομάδα που διανύουμε είναι η σύνοδος της FED και η μελλούμενη για τα επιτόκια».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα