ABN Amro: Απερρίφθη η πρόταση της Royal Bank Group για την LaSalle

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2007 10:06

H Royal Bank of Scotland Group Plc, η Santander Central Hispano SA και η Fortis, ανακοίνωσαν ότι η προσφορά τους για την LaSalle Bank, απερρίφθη από την ολλανδική τράπεζα, ABN Amro Holding NV.

Η προσφορά, που έγινε στις 5 Μαρτίου, απερρίφθη χθες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των τριών τραπεζών, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε άλλη ανακοίνωση, η ABN Amro, είπε ότι η προσφορά των 24,5 δισ. δολ. για την LaSalle που εδρεύει στο Σικάγο των ΗΠΑ, δεν ήταν καλύτερη από την προσφορά των 21 δισ. δολ. της Bank of America Corp.

Η LaSalle αποτελεί το επίπεντρο μάχης για τον έλεγχο της ABN Amro, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ολλανδιας, μετά της Barclays Plc και των παραπάνω τριών τραπεζών, με επικεφαλής την Royal Bank. Επίσης, η πώληση της LaSalle αποτελεί αντικείμενο δικαστικής διαμάχης στις ΗΠΑ και την Ολλανδία.

Η προσφορά του ομίλου των τραπεζών γίνεται δύο εβδομάδες μετά τη συμφωνία της ολλανδικής τράπεζας να εξαγοραστεί από την Barclays σε μία συμφωνία σε μετοχές, που σήμερα ανέρχονται σε 65,3 δισ. ευρώ (88,9 δισ. δολ.) και πώλησης της LaSalle στην Bank of America. H Royal Bank, η Santander και η Fortis έχουν πει ότι σχεδιάζουν τη διάλυση της ολλανδικής τράπεζας ηλικίας 183 ετών, η οποία δραστηριοποιείται σε 53 χώρες, από τη Βραζιλία έως την Ιταλία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα