Αλμούνια: Κρίσιμα τα επόμενα δύο χρόνια για την ελληνική οικονομία

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007 09:04

«Κρίσιμα» χαρακτηρίζει ο επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια τα δύο επόμενα χρόνια για την ελληνική οικονομία.

Σε συνέντευξή το στο Σκάι ο κ. Αλμούνια αναφέρει ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει το υψηλό δημόσιο χρέος, το διαρθρωτικό της έλλειμμα που εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το 3% και να επιλύσει το ασφαλιστικό, προκειμένου να πετύχει του 2010 για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς».

Ο αρμόδιος επίτροπος απευθύνει έκκληση για σύνεση εν όψει των εκλογών και διευκρινίζει ότι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, έχει δεσμευτεί για δημοσιονομική πειθαρχία και μετά την άρση της επιτήρησης.

Επίσης, ο αρμόδιος επίτροπος προβλέπει ότι η απόφαση της Eurostat για την αναθεώρηση προς τα πάνω του ελληνικού ΑΕΠ, που αναμένεται το καλοκαίρι, θα είναι θετική, γεγονός το οποίο, όπως σημειώνει, «συνεπάγεται ότι η χώρα μας θα κληθεί να πληρώσει αναδρομικά αυτό που της αναλογεί στον κοινοτικό προϋπολογισμό, ενώ θα αναθεωρηθούν εκ νέου τα στοιχεία του δημοσίου ελλείμματος και του χρέους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα