Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007 09:04

Αλμούνια: Κρίσιμα τα επόμενα δύο χρόνια για την ελληνική οικονομία

«Κρίσιμα» χαρακτηρίζει ο επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια τα δύο επόμενα χρόνια για την ελληνική οικονομία.

Σε συνέντευξή το στο Σκάι ο κ. Αλμούνια αναφέρει ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει το υψηλό δημόσιο χρέος, το διαρθρωτικό της έλλειμμα που εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το 3% και να επιλύσει το ασφαλιστικό, προκειμένου να πετύχει του 2010 για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς».

Ο αρμόδιος επίτροπος απευθύνει έκκληση για σύνεση εν όψει των εκλογών και διευκρινίζει ότι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, έχει δεσμευτεί για δημοσιονομική πειθαρχία και μετά την άρση της επιτήρησης.

Επίσης, ο αρμόδιος επίτροπος προβλέπει ότι η απόφαση της Eurostat για την αναθεώρηση προς τα πάνω του ελληνικού ΑΕΠ, που αναμένεται το καλοκαίρι, θα είναι θετική, γεγονός το οποίο, όπως σημειώνει, «συνεπάγεται ότι η χώρα μας θα κληθεί να πληρώσει αναδρομικά αυτό που της αναλογεί στον κοινοτικό προϋπολογισμό, ενώ θα αναθεωρηθούν εκ νέου τα στοιχεία του δημοσίου ελλείμματος και του χρέους».