Coca-Cola 3E: Αύξηση κερδών κατά 25% στο πρώτο τρίμηνο

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007 09:12

Καθαρά κέρδη ύψους 25 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η Coca-Cola Tρία Έψιλον σημειώνοντας αύξηση κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, σε συγκρίσιμη βάση.

Ο όγκος πωλήσεων ανήλθε σε 402 εκατ. κιβώτια σημειώνοντας άνοδο 18% έναντι του πρώτου τριμήνου 2006.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) διαμορφώθηκαν στα 60 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 11% έναντι του 2006, σε συγκρίσιμη βάση.

Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,10 ευρώ, αυξημένα κατά 25% έναντι του 2006, σε συγκρίσιμη βάση.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, οι συγκρίσιμοι οικονομικοί δείκτες αναφέρονται σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2006 μόνον, (λειτουργικά κέρδη, κέρδη ανά μετοχή κτλ.) και δεν συμπεριλαμβάνουν την αναγνώριση τυχόν φορολογικών ζημιών προ αποκτήσεων και τις δαπάνες αναδιάρθρωσης.

Αισιοδοξία για τους ετήσιους στόχους

«Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ανοδική πορεία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2007, σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε και στο σύνολο του χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας. Η συνεχής μας προσπάθεια ενίσχυσης των εμπορικών δραστηριοτήτων και η αποτελεσματικότητα της στρατηγικής μας για τα τελικά σημεία πώλησης, σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, είχαν θετική επίδραση στον όγκο πωλήσεων σε όλες της αγορές, όπου δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

«Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία που επεφύλαξαν οι καταναλωτές στην Coca-Cola Zero, την οποία παρουσιάσαμε πρόσφατα σε ορισμένες από τις αγορές μας. Η δυναμική οργανική ανάπτυξη, η υλοποίηση της τιμολογιακής πολιτικής όπως είχε σχεδιασθεί και η βελτιωμένη λειτουργική απόδοση αντιστάθμισαν την συνεχιζόμενη αύξηση του κόστους πρώτων υλών και την προγραμματισμένη επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο. Δεδομένου αυτού του δυναμικού ξεκινήματος του έτους, έστω και αν κατά παράδοση η συνεισφορά του πρώτου τριμήνου είναι χαμηλή στο σύνολο της χρήσης, παραμένουμε αισιόδοξοι για την επίτευξη των ετήσιων στόχων μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα