Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007 07:01

ΑΠΩΛΕΙΕΣ σημειώνουν οι ασιατικές μετοχές, τις μεγαλύτερες σε τρεις εβδομάδες, μετά την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων και τις εκθέσεις που έδειξαν μείωση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Canon Inc. όδευαν να σημειώσουν τη μεγαλύτερη πτώση σε τρεις εβδομάδες, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η ζήτηση για ψηφιακές κάμερες θα υποχωρήσει αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της οικονομίας της μεγαλύτερης εξαγωγικής αγοράς της περιφέρειας. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον Morgan Stanley Capital International Asia- Pacific Index υποχώρησαν καθώς οι δείκτες στη Ν. Κορέα, την Κίνα, την Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία, κινήθηκαν πτωτικά από τα επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης MSCI Asia απώλεσε 1%, φθάνοντας στις 147,93 μονάδες στις 11:13 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 19 Απριλίου, περιορίζοντας τα κέρδη αυτής της εβδομάδας στο 0,4%. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, με τον Nikkei 225 στην Ιαπωνία να χάνει 1,4%, φθάνοντας στα 17.493,33 μονάδες.

Χθες πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 κατά 1,4% χαμηλότερα, από τα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών. Οι μετοχές των τραπεζών, με πρώτες την Citigroup Inc. και την JPMorgan Chase & Co., οδηγούσαν την πτώση.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) υποχώρησε χθες 1,7%, η τρίτη συνεχόμενη

Υποχώρηση. Ο χαλκός απώλεσε 2% καθώς φαίνεται ότι μειώνεται η ζήτηση στην Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα χρήσης του μετάλλου στον κόσμο για την κατασκευή αγωγών και καλωδίων. Απώλειες 2% σημείωσε ο ψευδάργυρος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα