Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007 07:24

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά τη χθεσινή του άνοδο καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι περιορισμένες ευρωπαϊκές προμήθειες, ενδέχεται να αποτρέψουν τις εξαγωγές βενζίνης, εμποδίζοντας τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αυξήσουν τα αποθέματά τους πριν από την αύξηση της ζήτησης κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Η βενζίνη αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ ημερών χθες, μετά την ανακοίνωση των διϋλιστηρίων, συμπεριλαμβανομένης και της Exxon Mobil Corp. για προβλήματα στις μονάδες τους. Αυτήν την εβδομάδα η ιταλική Eni SpA ανέστειλε την παραγωγή της στον σταθμό Brass της Νιγηρίας. Οι προμήθειες καυσίμων κίνησης στις ΗΠΑ είναι τώρα 8% χαμηλότερες από τον μέσον όρο πενταετίας, ανακοίνωσε στις 9 Μαΐου το υπουργείο Ενεργείας της χώρας.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουνίου παρέμεινε αμετάβλητο στα 61,81 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης στις 11:42 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα. Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 26 σεντς, ποσοστό 0,45, φθάνοντας στα 61,81 δολ. το βαρέλι χθες, μετά την νωρίτερη άνοδό του έως τα 62,50 δολ. το βαρέλι.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για παράδοση Ιουνίου διαπραγματεύθηκε στα 65,84 δολ. το βαρέλι, 5 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures, στις 11:30 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Οι ΗΠΑ εισήγαγαν 27 εκατ. βαρέλια βενζίνης τον Φεβρουάριο, με περίπου τα 2/3 από την Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενεργείας της χώρας.

Τα αποθέματα του αργού βρίσκονται στα 20,5 εκατ. βαρέλια, 6,4% πάνω από τον μέσον όρο πενταετίας για την περίοδο, σύμφωνα με το υπουργείο στις 9 Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα