Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007 07:01

ΤΗΝ πτώση των ασιατικών μετοχών οδήγησαν οι ιαπωνικές μετοχές μετά την πρόβλεψη της Kajima Corp. για μείωση των κερδών, τονώνοντας τις ανησυχίες ότι η ανάπτυξη στις μεγαλύτερες κατασκευάστριες της χώρας θα συρρικνωθεί.

Οι μετοχές της Kajima, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της Ιαπωνίας υποχώρησαν 10%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε 10 χρόνια. Οι μετοχές της Obayashi Corp. υποχώρησαν για τέταρτη ημέρα, διευρύνοντας την πτώση τους στο 11%. Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές της αυστραλιανής CSR Ltd., μετά την ανακοίνωσή της για μείωση των κερδών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index απώλεσε 0,2%, φθάνοντας στις 148,17 μονάδες στις 11:12 π.μ., τοπική ώρα. Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,2%, ενώ ο Topix απώλεσε 0,4%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε απώλειες 0,2%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της ενεργείας, όπως της Ιnpex Holdings Inc., μετά την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου. Πτωτικά κινήθηκα οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Κορέα, την Ταϊβάν, τη Μαλαισία, τη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες.

Με απώλειες έκλεισαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, μετά τη μεγαλύτερη των προβλέψεων μείωση των κερδών της Home Depot Inc., την πτώση των τιμών αγοράς κατοικιών και την αύξηση των κατασχέσεων, που τόνωσαν τις ανησυχίες ότι η συρρίκνωση της αγοράς του real estate ενδέχεται να επιδεινωθεί. Με απώλειες 0,1% έκλεισε ο Standard & Poor's 500 Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα