Πτώση με οδηγό την Credit Agricole

Σε θετικό πρόσημο η Wall Street
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2007 00:01
UPD:00:09

ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές εταιρειών του τραπεζικού τομέα και αερομεταφορών να ηγούνται των απωλειών, καθώς βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα μετά τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα της Credit Agricole που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς και τη μείωση των συστάσεων αναλυτών για τις μετοχές των Air France-KLM και EasyJet.

Η Wall Street ταλαντεύθηκε σε θετικό πρόσημο, καθώς μια σειρά επιχειρηματικών και οικονομικών ειδήσεων σπείρουν αισιοδοξία για τα περιθώρια ανόδου των μετοχών.

Οι δείκτες των blue chips κινήθηκαν υψηλότερα, καθώς οι επενδυτές χαιρέτισαν τις ειδήσεις για μεγάλες επενδύσεις δισεκατομμυριούχων επενδυτών, όπως ο Τζορτζ Σόρος και άλλοι αλλά παρέμειναν επιφυλακτικοί μετά το πρόσφατο ράλι και των μεικτών οικονομικών αναφορών στις ΗΠΑ για την αγορά ακινήτων. Ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε κατά 0,2% στις 1.581,5 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,14%,στις 6.559,50 μονάδες, ο CAC 40 μειωμένος κατά 0,53% διαμορφώθηκε στις 6. 017,91 μονάδες και ο DAX σημείωσε πτώση της τάξης του 0,32%, στις 7.481,25 μονάδες.

Στο αρνητικό κλίμα επέδρασαν και τα στοιχεία για τη μεγαλύτερη υποχώρηση στην έκδοση οικοδομικών αδειών σε διάστημα δέκα ετών στις ΗΠΑ, που στηρίζουν τις εκτιμήσεις για παράταση της ύφεσης στην αγορά κατοικίας στο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ευρώπης.

Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών και ειδικότερα ο τίτλος της Air France-KLM, καθώς η UBS μείωσε τη σύστασή της για τη μετοχή της σε «ουδέτερη», από «αγορά» προηγουμένως.

Στο ίδιο μήκος κύματος, πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της EasyJet, καθώς η Goldman Sachs μείωσε τη σύστασή της για τη μετοχή της αεροπορικής, σε «πώληση» από «ουδέτερη».

Επίσης, η μετοχή της Rio Tinto, της τρίτης μεγαλύτερης μεταλλευτικής εταιρείας παγκοσμίως, σημείωσε άνοδο, εν όψει των νέων επιχειρηματικών σχεδίων της στην Αυστραλία.

Στο πεδίο των επιχειρηματικών ειδήσεων, δεσπόζει η εξαγορά της κατασκευάστριας φακών επαφής Bausch & Lomb από εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων προς 3,67 δισ. δολάρια, γεγονός που «εκτοξεύει» τη μετοχή της σε υψηλό 14 μηνών.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα