Καραμανλής: Η πολιτική μας δικαιώθηκε

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007 20:36
UPD:20:39

Η έξοδος της Ελλάδας από τη διαδικασία της επιτήρησης, στην οποία η χώρα περιήλθε από την ανευθυνότητα των κυβερνήσεων του χθες, είναι καθοριστική εξέλιξη για την πορεία της χώρας προς την πραγματική σύγκλιση, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναφερόμενος στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ecofin για άρση της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/05/16/1334042.htm .

«Με τρόπο που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση η Ε.Ε. επιβεβαιώνει τόσο την ορθότητα, όσο και την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής που συναποφασίσαμε πριν από τριάμισι χρόνια και έκτοτε απαρέγκλιτα, αποφασιστικά, υπεύθυνα ακολουθούμε.

Η Ελλάδα εξέρχεται από το καθεστώς επιτήρησης γιατί το δικαιούται», υπογράμμισε κ. Καραμανλής και επισήμανε: «Γιατί πέτυχε τους στόχους της. Γιατί έκανε σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθερότητας. Με τρόπο που εγγυάται ότι αυτό που πετύχαμε θα έχει διάρκεια. Η σημαντική αυτή επιτυχία είναι απόρροια των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζουμε στην οικονομία... Για μια ακόμη φορά όμως θέλω να τονίσω ότι δεν φτάσαμε στο τέλος του δρόμου. Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας δεν έχει αντιμετωπιστεί πλήρως. Η δημοσιονομική προσαρμογή συνεχίζεται. Με ηπιότερους ρυθμούς. Με νέο στόχο πλέον, ως το 2010 να έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Και αυτό είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα του δημόσιου χρέους που κληρονομήσαμε... Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται για να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η ανεργία. Για να έχουμε ένα πιο αποτελεσματικό, πιο δίκαιο και πραγματικά κοινωνικό κράτος. Η δημοσιονομική εξυγίανση μας επιτρέπει σταδιακά αλλά σταθερά να εστιάσουμε τις δράσεις μας στη συνέχιση της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών, κυρίως όμως των οικονομικά ασθενέστερων. Η δημοσιονομική εξυγίανση μας επιτρέπει να απελευθερώσουμε περισσότερους πόρους για πολιτικές κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Για την παιδεία και την υγεία. Για την απασχόληση, την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής όλων μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα