Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ, για πρώτη φορά σε σύνολο τριών ημερών, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας μετά την πρόβλεψη της Sony Corp. ότι τα κέρδη της θα υπερδιπλασιαστούν φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, αποτέλεσμα των υψηλών πωλήσεων τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων.

Οι μετοχές της Sony σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου πέντε ετών. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Sharp Corp. και της AU Optronics Corp., καθώς εικάζεται ότι τα κέρδη θα αυξηθούν και σε άλλες εταιρείες που κατασκευάζουν οθόνες LCD. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Canon Inc. μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei ότι οι εξαγωγές φωτογραφικών μηχανών αναμένεται να αυξηθούν 19% φέτος.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 148,95 μονάδες στις 10:42 π.μ. στο Τόκυο με τις μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας να αποτελούν το 1/5 της ανόδου του δείκτη. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στις 17.624,87 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες της περιφέρειας.

Ράλι έκαναν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ ωθώντας τον δείκτη Dow Jones Industrial Average (DJIA) σε όγδοο ρεκόρ αυτήν τον μήνα, μετά την αύξηση των μεριδίων των δισεκατομμυριούχων επενδυτών Warren Buffett, Edward Lampert και Carl Icahn σε φαρμακοβιομηχανίες, τράπεζες και σιδηροδρόμους.

Περιορισμένη ήταν σήμερα η άνοδος των μετοχών στην Ιαπωνία μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε 2,4% το πρώτο τρίμηνο, λιγότερο από την πρόβλεψη των 37 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτό θα αυξηθεί κατά 2,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα