Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Μετά τη χθεσινή του υποχώρηση, καθώς αυξήθηκαν τα αποθέματα των ΗΠΑ
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2007 07:14

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά τη χθεσινή του υποχώρηση, αποτέλεσμα της έκθεσης που έδειξε ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Τα αποθέματα του αργού πετρελαίου αυξήθηκαν 1,06 εκατ. βαρέλια, φθάνοντας στα 342,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ενεργείας της χώρας. Η παραγωγή των ΗΠΑ αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε δύο μήνες. Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια της βενζίνης μετά την έκθεση που έδειξε ότι οι προμήθειες στην Ανατολική Ακτή υποχώρησαν και στη Δυτική καθώς και στις Ακτές του Κόλπου, αυξήθηκαν.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουνίου διαπραγματεύθηκε στα 62,74 δολ. το βαρέλι, 19 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:13 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Τα συμβόλαια υποχώρησαν 62 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας χθες στα 62,5 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες για πρώτη φορά σε πέντε ημέρες.

Στις ΗΠΑ τα αποθέματα πετρελαίου βρίσκονται 6,9% υψηλότερα από τον μέσον όρο πενταετίας για την περίοδο, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείου Ενεργείας. Οι προμήθειες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 15 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg θα παρέμεναν αμετάβλητες καθώς τα διυλιστήρια χρησιμοποίησαν περισσότερο πετρέλαιο για να παράγουν βενζίνη.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν καθώς αυξήθηκε η παραγωγή στις ΗΠΑ για δεύτερη εβδομάδα στα 5,2 εκατ. βαρέλια κατά μέσον όρο ημερησίως, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο. Οι εισαγωγές κυμάνθηκαν στα 10,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ωθώντας τον μέσον όρο στα 10,4 εκατ. βαρέλια, 4,6% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας της χώρας.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιουλίου διαπραγματεύθηκε στα 68,20 δολ. το βαρέλι, 23 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures στις 11:25 π.μ ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα