Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 09:56

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε σταθεροποιητικά με τον αριθμό πτωτικών με ανοδικών μετοχών να είναι μοιρασμένος. Πιέσεις δέχτηκαν μετοχές όπως η ΑΛΦΑ και η ΒΙΟΧΚ και τις ΟΤΕ και ΕΛΠΕ να εξισορροπούν τις πιέσεις. Για σήμερα αναμένουμε πιέσεις λόγω της νευρικότητας που επικρατεί στις διεθνείς αγορές και την ασταθή πορεία των τιμών των μετάλλων».

Fortius Finance: «Η ενδοσυνεδριακή υποχώρηση του ΓΔ από τα υψηλά 7ετίας δεν ικανοποίησε τους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα, ενώ δημιούργησε την αίσθηση για συνέχιση των πιέσεων και σήμερα. Αυτό το σενάριο ενισχύεται από την υποχώρηση της Wall Street χθες και του Τόκιο σήμερα το πρωί, καθώς οι ξένες αγορές έχουν καταγράψει τις τελευταίες εβδομάδες σημαντική άνοδο.

»Για το λόγο αυτό, οι επενδυτές θα πρέπει να βρίσκονται σε στάση επιφυλακής, γιατί μπορεί το κλίμα να είναι θετικό, αλλά παράλληλα δε μπορεί να αποκλεισθεί και η πιθανότητα μιας σημαντικής διόρθωσης μέσα στο επόμενο διάστημα. Ζητούμενο από τεχνικής απόψεως για σήμερα είναι η διακράτηση των 4.850 μονάδων από το ΓΔ, προκειμένου αυτός να δοκιμάσει εκ νέου να διασπάσει τα υψηλά της τελευταίας 7ετίας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα