Συγχώνευση Post Bank και DZI Bank

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 10:07

Η επιχειρησιακή συγχώνευση των πληροφοριακών συστημάτων των τραπεζών Post Bank και DZI Bank αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του έτους ή λιγότερο από έξι μήνες μετά από την εξαγορά της DZI Bank, ενώ η νομική συγχώνευση των δύο τραπεζικών ιδρυμάτων προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, δήλωσε χθες ο γενικός εκτελεστικός διευθυντής των δύο τραπεζών, κ. Αντώνης Χασιώτης.

Υπενθυμίζεται πως η Post Bank ανήκει από το 1998 στον όμιλο EFG Eurobank, ο οποίος στα τέλη του 2006 εξαγόρασε και την τράπεζα DZI Bank. Το όνομα της νέας τράπεζας (αφού εξασφαλιστεί η σχετική έγκριση από τις γενικές συνελεύσεις) που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο τραπεζών προβλέπεται να είναι «Eurobank EFG Bulgaria AD».

Η νέα τράπεζα θα διαθέτει δίκτυο 280 υποκαταστημάτων και μερίδιο αγοράς ύψους 10% περίπου. «Βασικός μας σκοπός είναι η ενωμένη τράπεζα να είναι μεταξύ των τριών κορυφαίων χρηματοοικονομικών ομίλων τα επόμενα τρία χρόνια» επεσήμανε ο κ. Χασιώτης προσθέτοντας πως «τομείς, όπως το leasing, το factoring η αγορά ακινήτων και η επενδυτική τραπεζική, καθώς και οι ασφάλειες και τα αμοιβαία ταμεία περιλαμβάνονται επίσης στους σχεδιασμούς μας».

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα