Bajaj Auto: Απώλειες των μετοχών

Μετά την ανακοίνωση των σχεδίων διαχωρισμού
Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 10:12

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Bajaj Auto Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής μοτοσικλετών της Ινδίας, μετά την χθεσινή της ανακοίνωση ότι θα χωριστεί σε τρεις εταιρείες και θα επιτρέψει στην Allianz SE, να αυξήσει το μερίδιό της στο venture. Η Credit Suisse Group και η UBS AG υποβάθμισαν την αξία της μετοχής της.

Οι μετοχές υποχώρησαν έως 13% σήμερα. Διαπραγματεύθηκαν στις 2.283 ρουπίες, ποσοστό 8,7% χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο, στις 11:36 π.μ. στο Μουμπάϊ, τοπική ώρα. Οι μετοχές της χθες υποχώρησαν 6,7% μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της Bajaj Auto για διαχωρισμό, παραγωγή και νέα κίνητρα δραστηριοτήτων.

Σήμερα σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος, υπεύθυνος οικονομικών της εταιρείας, Kevin D'Sa, είπε ότι η πτώση της τιμής της μετοχής ήταν κάτι το αναμενόμενο μετά τις ανακοινώσεις των σχεδίων της. Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να αξιολογηθεί η εταιρεία, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο όμιλος θα μεταφέρει 15 δισ. ρουπίες (367 εκατ. δολ.) στο σκέλος οχημάτων που θα ονομαστεί Bajaj Auto Ltd. και 8 δισ. ρουπίες στο σκέλος ασφαλειών, αιολικής ενεργείας και οικονομικών υπηρεσιών που θα ονομαστεί Bajaj Finserv Ltd. Τα κεφάλαια που θα κατανεμηθούν στην τρίτη εταιρεία, την Bajaj Holdings & Investments Ltd. δεν ανακοινώθηκαν.

Η Bajaj είπε επίσης ότι η Αllianz, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης μπορεί να αυξήσει το μερίδιο της στα δύο venture ασφαλειών όταν η κυβέρνηση αυξήσει τα όρια ιδιοκτησίας.

Η Allianz, μπορεί να αυξήσει το μερίδιο της στα venture ασφαλειών με την Bajaj Auto κατά 50% από 26% στις γενικές ασφάλειες και στο 74% από 26% στις ασφάλειες ζωής, όταν επιτραπεί από την κυβέρνηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Bajaj Auto.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα