Philips: Πουλά μετοχές της Taiwan Semiconductor αξίας 2,56 δισ. δολ.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 10:27

ΜΕΤΟΧΕΣ της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. αξίας 2,56 δισ. δολ. πούλησε η Royal Philips Electronics NV., η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης της Ευρώπης, στο πλαίσιο σχεδίου μείωσης του συνολικού της μεριδίου στην κατασκευάστρια τσιπ μέσα σε τρία χρόνια.

Η Philips πούλησε 240 εκατ. αμερικανικές μετοχές, ίσες με 1,2 δισ. κοινές μετοχές, προς 10,68 δολ. η κάθε μία και στην χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών στη Ν. Υόρκη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της Taiwan Semiconductor. Η πώληση περιόρισε το μερίδιο της Philips στην εταιρεία στο 8,13% από 12,78%.

Η πώληση αποτελεί μέρος του σχεδίου της ολλανδικής εταιρείας για την πώληση του συνολικού της μεριδίου στην εταιρεία κατασκευής τσιπ της Ταϊβάν έως το 2010 για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην κατασκευή ηλεκτρικών λαμπτήρων, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών και ιατρικών μηχανημάτων. Τον Μάρτιο η Philips πούλησε 887 εκατ. μετοχές της Taiwan Semiconductor με έκπτωση 3,3%.

Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τσιπ κατόπιν παραγγελίας στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 1,2%, κλείνοντας σήμερα στα 68,50 δολ. Ταϊβάν η μία στην Ταϊπέι, ενώ ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Taiex έκλεισε με απώλειες 0,1%.

Η Goldman Sachs Group Inc. και η JPMorgan Chase & Co. διαχειρίστηκαν την πώληση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα