PIK Group: Στόχος τα 2,2 δισ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 10:21

ΣΧΕΔΙΑ πώλησης μετοχών σε τιμή από 25 δολ. έως 31 δολ. η μία, κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή κατασκευαστικής εταιρείας στην Ευρώπη, κάνει η PIK Group, μια ρωσική εταιρεία κατασκευής ακινήτων.

Η PIK επιδιώκει να αντλήσει έως 2,2 δισ. δολ. από την πώληση η οποία θα αξιολογεί την εταιρεία από 11,4 δισ. έως 14,1 δισ. δολ. σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η PIK προσέλαβε την Morgan Stanley, την Deutsche Bank AG και την Nomura International για να διαχειριστούν την πώληση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Μόσχα. Η κατασκευαστική θα προσφέρει νέες και υπάρχουσες μετοχές και θα τις εισάγει στα Χρηματιστήρια της Μόσχας και του Λονδίνου.

Η PIK κτίζει 2 εκατ. τ.μ., κατοικιών και γραφείων σε όλη τη ρωσική πρωτεύουσα και 6 εκατ. τ.μ. στη νότια περιοχή του Ροστόφ-ον-Ντον, όπως μετέδωσε η Vedomosti. Επίσης σχεδιάζει να κάνει κατασκευές σε έκταση 2 εκατ. τ.μ. στις ρωσικές πόλεις Γιαροσλάβ και Νίτζχνι Νοβγκορόβ, Ομσκ στη Σιβηρία και Νοβοροσίισκ και Κάλινγκραντ στη Μαύρη και τη Βαλτική Θάλασσα αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα