Vector: Εως 4,94 δισ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 10:52

ΤΗΝ άντληση ποσού έως 2,5 δισ. λιρών Αγγλίας (4,94 δισ. δολ.), επιθυμεί να αντλήσει η Vector Hospitality Plc, το πρώτο ευρωπαϊκό τραστ επενδύσεων real estate σε ξενοδοχεία, στη μεγαλύτερη παρά ποτέ δημόσια εγγραφή μετοχών εταιρείας ιδιοκτησίας ακινήτων.

Η Vector σχεδιάζει να πουλήσει 200 εκατ. μετοχές από 995 πένες έως 1.115 πένες η μία, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η δημόσια εγγραφή την οποία θα διαχειριστεί η Deutsche Bank AG, μπορεί να αυξηθεί έως 10% αναλόγως της ζήτησης. Οι μετοχές θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο Λονδίνο στις 11 Ιουνίου.

Το επενδυτικό τραστ θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντλήσει στην αγορά 71 βρετανικών ξενοδοχείων, που ανήκουν σήμερα στην Royal Bank of Scotland Group Plc και σε δύο άλλες εταιρείες που διοικεί ο Βρετανός επενδυτής Richard Balfour-Lynn. Τα ξενοδοχεία είναι αξίας περίπου 2,6 δισ. λιρών Αγγλίας, σύμφωνα με την Vector.

Η πώληση είναι τουλάχιστον διπλάσια της προηγούμενης δημόσιας εγγραφής εταιρείας real estate, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Η δημόσια εγγραφή αξιολογεί την Vector από 2,02 δισ. έως 2,26 δισ. λίρες Αγγλίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα