Επενδυτικές ευκαιρίες στις αναδυόμενες ευρωπαϊκές αγορές

BlackRock Merrill Lynch Investment Managers
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007 09:58

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ανάπτυξης στις αναδυόμενες ευρωπαϊκές αγορές, διαβλέπει η BlackRock Merrill Lynch Investment Managers (MLIM). Υστερα από το δυναμικό 2006 και παρά τη μεταβολή των συνθηκών, ο αυξανόμενος καταναλωτισμός των νοικοκυριών στις εν λόγω περιοχές θα συντηρήσει την ανάπτυξη.

Οι Alain Bourrier και Plamen Monovski, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι διαχείρισης του κεφαλαίου Emerging Europe Fund της MLIM πιστεύουν ότι η οικονομική φιλελευθεροποίηση, το φτηνό εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και των αγαθών θα εξακολουθήσουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη.

Ωστόσο, υπάρχει επιπρόσθετα μια μετακίνηση από τα έσοδα των εξαγωγών προς την αξία που δημιουργείται εντός της χώρας από τις αυξανόμενες καταναλωτικές δαπάνες.

Το κεφάλαιο επενδύει σε τρεις βασικούς τομείς σε όλη την επικράτεια των Αναδυόμενων Ευρωπαϊκών Περιοχών: στη Ρωσία και στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), στα νέα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και στην Τουρκία.

Τα «παραμεθόρια κράτη», δηλαδή το Καζακστάν, η Ουκρανία και η Γεωργία, προσφέρουν πιθανώς στους επενδυτές, ισχυρές ευκαιρίες για ανάπτυξη, εφόσον οι εν λόγω αγορές υπόκεινται σε μια διαδικασία σημαντικών μεταρρυθμίσεων λόγω της εγγύτητάς τους προς την Ε.Ε.

Ο Alain Bourrier επισημαίνει την προοπτική της ρωσικής οικονομίας για την οποία αναμένει ότι θα τείνει να μειώνει την εξάρτησή της από τα έσοδα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, καθώς η ανθούσα καταναλωτική ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών, οι επιχειρηματικές επενδύσεις και οι κρατικές δαπάνες δίνουν εκ νέου ζωή σε ευρεία τμήματα της Οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των τομέων κατανάλωσης, λιανικών πωλήσεων, χρηματοοικονομικού και κατασκευών.

Σύμφωνα με τον Plamen Monovski, κάθε χώρα στην εν λόγω περιοχή προσφέρει μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία.

ΝΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑΡΑ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα