Great Wall Motor: Πτώση των μετοχών μετά τη διάθεση με έκπτωση

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007 10:06

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Great Wall Motor Co., της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ανατρεπόμενων φορτηγών και SUV αυτοκινήτων της Κίνας, μετά την πώληση μετοχών 1,61 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (206 εκατ. δολ. ΗΠΑ) με έκπτωση, για να χρηματοδοτήσει νέα εργοστάσια μερών αυτοκινήτων.

Οι μετοχές υποχώρησαν 7%,φθάνοντας στα 10,98 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 12:01 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ, μετά την υποχώρησή τους έως 7,6%. Οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 46% φέτος, υπερβαίνοντας την άνοδο 5,2% του δείκτη Hang Seng του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ. Οι νέες μετοχές διατέθηκαν στη χαμηλότερη τιμή κλίμακας που έθεσε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Great Wall, σχεδιάζει να κατασκευάσει εργοστάσια μερών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων κιβωτίων ταχυτήτων και ντεπόζιτων καυσίμων. Επιθυμεί να αυξήσει φέτος της πωλήσεις της κατά 63%, μετά το νέο εργοστάσιό της στη Ρωσία και τη ζήτηση για λιμουζίνες.

Τα κέρδη της Great Wall το 2006 σημείωσαν αύξηση 59%, φθάνοντας στα 703 εκατ. γιουάν (90 εκατ. δολ.) αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Η εταιρεία που εξειδικεύεται στην παραγωγή φθηνών οχημάτων για εκείνους που αγοράζουν για πρώτη φορά αυτοκίνητο, αύξησε τις πωλήσεις της πέρυσι κατά 29%, στα 73.580 οχήματα. Οι εξαγωγές της αποτέλεσαν το 35% των συνολικών πωλήσεων, φθάνοντας τα 27.505 οχήματα.

Το νέο εργοστάσιό της στη δυτική Ρωσία έχει ετήσια δυναμικότητα 50.000 οχημάτων. Η εταιρεία έχει στην κυριότητά της το 75% της μονάδας αυτής, που θα αρχίσει φέτος την παραγωγή της, ενώ το υπόλοιπο μερίδιο κατέχουν οι τοπικές αρχές. Η οικονομική ανάπτυξη στην περιφέρεια αυξάνει τη ζήτηση για αυτοκίνητα και άλλα διαρκή καταναλωτικά αγαθά.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων της Κίνας αυξήθηκαν 25% πέρυσι, φθάνοντας τα 7,22 εκατ. αυτοκίνητα, καθώς η χώρα υπερέβη την Ιαπωνία και κατέστη η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα