Πού σκοπεύουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι οι Ευρωπαίοι;

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 11:33
UPD:11:35
INTIME NEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Με τους εμβολιασμούς να «τρέχουν» σε ολόκληρο τον κόσμο, οι πολίτες που είναι διατεθειμένοι να ταξιδέψουν θέλουν να ανακτήσουν κάτι που έχασαν κατά την περίοδο lockdown, τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι ταξιδιωτικές αναζητήσεις αυξάνονται και οι πρώτες κρατήσεις ξεκινούν να κλείνονται. Πού θα πάνε όμως οι Ευρωπαίοι;

Περισσότεροι από τους μισούς, σε ποσοστό 56%, σκοπεύουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων να επιλέγουν να παραμείνουν εντός της ηπείρου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC).

Σχεδόν οι μισοί (49%) των ερωτηθέντων σχεδιάζουν ταξίδια σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ το 36% σκοπεύει να παραμείνει εντός των συνόρων του.

Από αυτούς που είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν, το 29% κάνει σχέδια μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου, ενώ το 46% περιμένει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο.

Τα μέρη στα οποία σχεδιάζουν να ταξιδέψουν έχουν ως εξής:

  • Ισπανία: 10,4%
  • Ιταλία: 9%
  • Γαλλία: 7%
  • Ελλάδα: 6,2%
  • Γερμανία: 5,2%

Η Πορτογαλία είναι η 6η στον κατάλογο των πιο δημοφιλών προορισμών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών, ωστόσο, η έρευνα προηγήθηκε χρονικά της ανακοίνωσης της ταξιδιωτικής λίστας των Βρετανών που ενέταξε τη χώρα στην «πράσινη λίστα» αφήνοντας Ελλάδα και Ισπανία στο «πορτοκαλί» και εκτοξεύοντας τη ζήτηση για τους ηλιόλουστους προορισμούς της Πορτογαλίας.

Τα ταξίδια για την οικογένεια και τους φίλους παίρνουν άνω τελεία φέτος καθώς μόνο το 19% κάνει κράτηση για ταξίδια κυρίως για να επισκεφτεί φίλους ή μέλη οικογένειας.

Τα δύο τρίτα (66%) εκείνων που είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν παρακινούνται από τον ελεύθερο χρόνο, ενώ το 34% προτιμά ένα ταξίδι στην παραλία.

Πάνω από το 50% των ταξιδιωτών είναι πρόθυμοι να πετάξουν, ενώ το ταξίδι με το αυτοκίνητο (36%) είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή μεταφοράς.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα