Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 11:42
UPD:11:44
REUTERS/STAFF

Εικόνα νευρικότητας εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών μετά τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων μακροοικονομικά στοιχεία της Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει απώλειες -0,13%. Με οριακές μεταβολές -0,02% και -0,06% κινούνται αυτήν την ώρα οι δείκτες DAX και CAC. Ο FTSE του Λονδίνου σημειώνει πτώση -0,32% στις 7.021 μονάδες. Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE καταγράφει κέρδη 0,34%.

Η βρετανική οικονομία άνοιξε και πάλι σήμερα, δίνοντας σε 65 εκατ. ανθρώπους μια αίσθηση ελευθερίας ύστερα από τους περιορισμούς του τετράμηνου lockdown για την Covid-19. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ήταν αμετάβλητος, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης με εταιρίες που είναι κυρίως επικεντρωμένες στην εγχώρια αγορά κατέγραψε άνοδο 0,3%.

Η ιρλανδική εταιρία Ryanair σημειώνει άνοδο 1,05% παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε ετήσιες ζημίες μετά φόρων που διαμορφώθηκαν σε επίπεδο ρεκόρ καθώς είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως έχει ξεκινήσει η ανάκαμψη.

Τα κινεζικά εργοστάσια επιβράδυναν τον ρυθμό αύξησης της παραγωγής τους τον Απρίλιο ενώ οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα για τον ίδιο μήνα δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα