Qantas: Σκέψεις για διαχωρισμό των σκελών της

Και επιστροφής χρημάτων, μετά την αποτυχία εξαγοράς της
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007 09:27

ΣΤΟΝ διαχωρισμό των σκελών της ενδέχεται να προχωρήσει η Qantas Airways Ltd., σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Geoff Dixon ή θα καταβάλλει μετρητά στους επενδυτές, μετά την αποτυχημένη εξαγορά της ύψους 11,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (9,1 δισ. δολ.) που ο ίδιος στήριξε.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας ευνοείται από τις «εξαιρετικές» συνθήκες όπως την αύξηση της πώλησης εισιτηρίων και την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως, ανέφερε ο Dixon, μιλώντας στους αναλυτές, στα πρώτα δημόσια σχόλιά του από τις 9 Μαΐου, ημερομηνίας κατάρρευσης της εξαγοράς της αεροπορικής εταιρείας από όμιλο με επικεφαλής την Macquarie Bank Ltd.

Ο ίδιος συναντάται με υπαλλήλους, επενδυτές και αναλυτές αυτήν την εβδομάδα για να περιορίσει την πίεση που ασκείται μετά την απόρριψη από τους μετόχους της προσφοράς στα 5,45 δολ. Αυστραλίας για κάθε μία μετοχή της αεροπορικής εταιρείας, ως ιδιαίτερα χαμηλή.

Οι μετοχές της Qantas σημείωσαν άνοδο έως 12 σεντς, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 5,45 δολ. Αυστραλίας η μία στο Σύδνεϋ, πάνω από την τιμή προσφοράς για πρώτη φορά.

Η πρόεδρος , Margaret Jackson, πίεσε τους επενδυτές να αποδεχθούν την προσφορά, λέγοντας ότι οι μέτοχοι που σκέφτηκαν ότι οι μετοχές δεν θα υποχωρήσουν εάν αποτύχει η συμφωνία έχουν πνευματικό πρόβλημα. Την εβδομάδα που πέρασε η Jackson ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα