Richemont: 21% υψηλότερα κέρδη το β' εξάμηνο

Από τις πωλήσεις ρολογιών στην Ασία
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007 09:39

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη κατά 21% εμφάνισε το δεύτερο εξάμηνο η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ειδών πολυτελείας στον κόσμο, Cie. Financiere Richemont AG, καθώς οι Ασιάτες αγοραστές και οι τραπεζίτες κατέβαλαν έως 25.000 δολ. για ένα ρολόϊ Panerai και ένα Mont Blanc.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 683 εκατ. ευρώ (919 εκατ. δολ.) το εξάμηνο έως και τον Μάρτιο από 565 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του συνόλου της χρήσης που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εδρεύει στη Γενεύη. Κατά μέσον όρο 14 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 674 εκατ. ευρώ.

Το Χονγκ Κονγκ ξεπέρασε τις ΗΠΑ, ως η μεγαλύτερη ξένη αγορά για τα ελβετικά ρολόγια, καθώς η οικονομική ανάπτυξη στην Ασία και τα κέρδη στα Ασιατικά Χρηματιστήρια, τροφοδότησαν την αγοραστική δύναμη. Τα μπόνους ρεκόρ που κατεβλήθησαν στους τραπεζίτες, επίσης αύξησαν τις αγορές αγαθών που παράγει υπό τα σήματά της η Richemont, όπως τα ρολόγια Vacheron Constantin, από το 1755 και τα Jaeger- LeCoultre, με ρίζες στο 1833.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 55 σεντίμ, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 76,1 ελβετικά φράγκα η μία χθες στη Ζυρίχη. Μέσα στο έτος έχουν σημειώσει άνοδο 7,2%, έναντι ανόδου 8,8% των μετοχών της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο, κατασκευάστριας των ρολογιών Dior.

Η Richemont, παραγωγός των δερματίνων ειδών Dunhill και των όπλων Purdey, ανακοίνωσε αύξηση 12% των ετήσιων εσόδων της στα 4,83 δισ. ευρώ τον μήνα που πέρασε.

Τα καθαρά κέρδη για τη χρήση αυξήθηκαν στο 1,33 δισ. ευρώ, από 1,09 δισ. ευρώ το προηγούμενο δωδεκάμηνο, σύμφωνα με την Richemont.

Το Bloomberg υπολόγισε τα αποτελέσματα του δευτέρου εξαμήνου, μετά την αφαίρεση των αντίστοιχων του πρώτου από το σύνολο της χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα