Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2007 07:02

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ απώλειες σε χρονικό διάστημα πέντε εβδομάδων σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές, μετά τα σημάδια ότι η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, που περιόρισε τις εικασίες ότι η Federal Reserve θα μειώσει το κόστος του δανεισμού στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιφέρειας.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της δεύτερης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, σημείωσαν τις μεγαλύτερες σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, ενώ της BHP Billiton, της υπ΄αριθμόν 1 μεταλλουργίας στον κόσμο, υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η ζήτηση για τα προϊόντα τους θα μειωθεί. Πτωτικά κινήθηκαν και οι άλλες εταιρείες του κλάδου καθώς υποχώρησαν οι τιμές των μετάλλων.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε απώλειες 1,2% φθάνοντας στις 147,59 μονάδες στις 11:20 π.μ. Τόκυο, τοπική ώρα, με τους 10 κλάδους που τον αποτελούν να σημειώνουν απώλειες. Η πτώση ήταν η μεγαλύτερη από τις 19 Απριλίου, περιορίζοντας την άνοδο αυτής της εβδομάδας του 0,2%. Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225, σημείωνε απώλειες 1,6%, φθάνοντας στις 17.416,11 μονάδες.

Ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα, σημείωνε άνοδο 0,8% και ήταν ο μόνος δείκτης μεταξύ των ασιατικών δεικτών που κινήθηκε ανοδικά σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα