Ανοδικά κινείται το αργό στην Ασία

Από τα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας
Παρασκευή, 25 Μαΐου 2007 07:21

ΑΝΟΔΙΚΑ από τα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας στη Ν. Υόρκη κινήθηκε το αργό πετρέλαιο καθώς εικάζεται ότι τα διϋλιστήρια στις ΗΠΑ πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή καυσίμου για να αντικαταστήσουν τα αποθέματα και να καλύψουν την αύξηση της ζήτησης την καλοκαιρινή περίοδο.

Τα συμβόλαια της βενζίνης σημείωσαν άνοδο 2% χθες, μετά την μείωση της παραγωγής στα εργοστάσια της Valero Energy Corp. και της ConocoPhillips στη Λουϊζιάνα και το Τέξας, αντιστοίχως. Τα αποθέματα καυσίμων στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρας κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 196,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, 7% λιγότερα από τον εποχιακό μέσον όρο.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου, σημείωσαν άνοδο 35 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 64,53 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 10:30 π.μ., στη Σιγκαπούρη, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 64,38 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 1,59 δολ., ποσοστό 2,4%, φθάνοντας χθες στα 64,18 δολ. το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μιας ημέρας από τις 9 Απριλίου.

Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο μπρεντ, καθώς οι υπάλληλοι στον κλάδο πετρελαίου σταμάτησαν να εργάζονται στη Νιγηρία και πολεμικά πλοία των ΗΠΑ έκαναν ασκήσεις στον Περσικό Κόλπο, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την πρόκληση προβλημάτων στις προμήθειες.

Το μπρεντ για παράδοση Ιουλίου διαπραγματεύθηκε στα 70,67 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου, μετά την άνοδο 0,2%, φθάνοντας χθες στα 70,72 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίιπεδα κλεισίματος από τις 28 Αυγούστου του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα