EMI: Αμείωτο το ενδιαφέρον του Fifield για την εξαγορά της εταιρείας

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2007 12:45

Ο Jim Fifield, πρώην στέλεχος της EMI Group Plc ακόμη ενδιαφέρεται για την εξαγορά της δισκογραφικής εταιρείας των Beatles και Coldplay, που δέχθηκε προσφορά από την Terra Firma Capital Partners Ltd., αυτήν την εβδομάδα.

Ο Fifield, που εργάστηκε ενεργά με την Corvus Capital Inc. σε μια πιθανή προσφορά εξαγοράς της ΕΜΙ επιβεβαίωσε ότι η ανακοίνωση της επενδυτικής εταιρείας στις 23 Μαΐου, στην οποία αναφερόταν ότι δεν υπήρχε πρόθεση για εξαγορά της ΕΜΙ, δεν αναφερόταν σε αυτόν.

Η Corvus, που ισχυρίστηκε ότι σκέφτηκε σοβαρά να κάνει μια προσφορά για την ΕΜΙ και είχε πρόσβαση σε χρηματοδότηση για αυτό, είπε ότι δεν προτίθεται να κάνει προσφορά, μετά τη συμφωνία της Terra Firma να αγοράσει την τρίτη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο.

Οι μετοχές της EMI σημείωναν άνοδο έως 5 πένες, ποσοστό 1,8%, φθάνοντας τις 277,5 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 274,75 πένες η μία σήμερα στις 9:19 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα.

Ο Fifield και ο Charles Koppelman ετοιμάζονται να κάνουν μια προσφορά για την εξαγορά της ΕΜΙ, υψηλότερη της Terra Firma, έγραψε χθες η εφημερίδα New York Post, επικαλούμενη πηγές. Ο Koppelman που θέλει τα περιουσιακά στοιχεία εκδόσεων της EMI και ο Fifield έλαβαν οικονομικές εγγυήσεις από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, σύμφωνα με την Post.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα